Operatører innen næringsmiddelproduksjon betjener maskineri som brukes til å slakte dyr, skjære kjøtt fra dyreskrotter, slakte fisk og lage fiskemat, samt bake, fryse, varme, knuse, blande og på andre måter behandler matvarer, drikkevarer og tobakksblader.
Ferdighetsnivå:
Ganske dyktig
Sjekk din lønn
- Spredning i lønn for flertallet arbeidstakere i Operatører innen næringsmiddelproduksjon - fra NOK28,968 til NOK72,350 per måned- 2025.
- Vanligvis tjener personer i yrket Operatører innen næringsmiddelproduksjon mellom NOK28,968 og NOK55,181 brutto per måned som en startlønn.
- Med 5-års erfaring ligger lønnen på mellom NOK33,819 og NOK63,034 per måned med en arbeidsuke på 37.5 timer.
Salary Calculator
- Bakervarer maskin operatør
- Bryggeriansatt
- Drikke produksjon maskin operatør
- Eddik gjør maskinen operatør
- Fiskeprodukter maskin operatør
- Fruit juice produksjon maskin operatør
- Frukt eller grønnsak behandle maskinen operatør
- Kaffe behandling maskin operatør
- Kakao behandle maskinen operatør
- Kjøtt behandle maskinen operatør
- Kjøttprodukter maskin operatør
- Korn-eller krydder-fresverk operatør
- Kornblanding produkter maskin operatør
- Likør produksjon maskin operatør
- Margarin behandle maskinen operatør
- Maskinoperatør, alkoholfrie drikkevarer
- Maskinoperatør, tobakkproduksjon
- Meieri-produkter maskin operatør
- Milk behandle maskinen operatør
- Pasta produksjon maskin operatør
- Sjokolade produkter maskin operatør
- Spiselige mutter behandling maskin operatør
- Spiselige oljeproduksjon maskin operatør
- Tea behandle maskinen operatør
- Tobakk-produkt maskin operatør
- Vegetabilsk behandling maskin operatør
- Winemaking anlegget operatør
Oppgaver
- Betjene og ha tilsyn med maskineri som fileterer fisk og skjærer til standard fiskestykker, bearbeider til fiskefarse og produserer fiskeboller, -kaker mv.
- Stille inn, betjene og ha tilsyn med maskineri og ovner for å blande, bake og på andre måter forberede brød og konditorivarer
- Betjene maskineri som knuser, blander, malter og gjærer korn og frukt for å produsere øl, vin, maltbrennevin, eddik, gjær og lignende produkter
- Betjene utstyr som lager syltetøy, karamell, ost, smelteost, margarin, sirup, is, pasta, iskrem, pølser, sjokolade, maisstivelse, spiselig fett og stivelsesgummi
- Betjene utstyr som kjøler, varmer, tørker, rister, forveller, pasteuriserer, røyker, steriliserer, fryser, fordamper og konsentrerer matvarer og væsker som brukes i matbehandling
- Blande, male og dele matvarer og væsker med utstyr som kjerner, presser, siler, maler og filtrerer